Thursday, October 3, 2013

48th Dimitria > Jazz Jam Club inThessaloniki


Διεθνείς μουσικοί της ευρωπαϊκής jazz συναντούν τους Έλληνες διεθνείς μουσικούς του είδους και οι αίθουσες δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης μετατρέπονται σε ένα «αυτοσχέδιο» jazz club. 
Δυο μουσικές performances, διάρκειας μίας ώρας η κάθε μία, που θα καταλήξουν σε ένα jam session των δυο μουσικών σχημάτων.



Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013
Nikolas Anadolis Solo
Magnus Öström Band
Ο Θεσσαλονικιός, Νικόλας Αναδολής, έχει ήδη κατακτήσει, στα 22 του, την παγκόσμια τζαζ σκηνή, με «προεδρική υποτροφία» στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, μουσικά μουσικά βραβεία, όπως το 1o βραβείο πιάνο τζαζ του Martial Solal Competition κι εμφανίσεις σε θρυλικά κλαμπ της Νέας Υόρκης και αλλού.
Οι «Magnus Öström Band», έρχονται από τη Σουηδία. Ψυχή της μπάντας ο διάσημος ντράμερ των E.S.T, Magnus Öström. Στο πλευρό του έχει σπουδαίους σολίστες, ανάμεσά τους κι ο δικός μας Ανδρέας Χουρδάκης, ο οποίος ζει και δημιουργεί στη Σουηδία. Μια νύχτα τζαζ, με πρωταγωνιστές διεθνείς μουσικούς της Ευρωπαϊκής σκηνής. Μετά τις ωριαίες, ξεχωριστές, μουσικές τους παραστάσεις, τα δύο σχήματα θα καταλήξουν σε μια απρόβλεπτη αυτοσχεδιαστική συνεύρεση

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
Thanos Athanasopoulos Trio
Tingvall Trio
Η αίθουσα δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, μετατρέπεται σε «αυτοσχέδιο» jazz club. Με τον Βασίλη Στεφανόπουλο στο κοντραμπάσο και τον Owen Hart jr στα ντραμς, ο Θάνος Αθανασόπουλος, ο οποίος ζει και δημιουργεί στην Ολλανδία, έχει βρει τη μαγική ομάδα, που απογειώνει τις μελωδίες του. 
Ακολουθούν, οι «Tingvall Trio», οι οποίοι, μπορεί να «γεννήθηκαν» στο Αμβούργο, έχουν όμως σκανδιναβικό και κουβανέζικο αίμα στις «φλέβες» και στις μουσικές τους. Μετά τις ωριαίες συναυλίες τους, οι δυο μπάντες, θα «ανατινάξουν» τη βραδιά μ’ένα απρόβλεπτο jam session.
Με την υποστήριξη του Goethe Institut

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013
Γιώργος Κοντραφούρης Τρίο
Dave Stapleton Quintet
«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» ξανά. Με πρωταγωνιστές, δυο «διαμάντια», ένα της Ελληνικής τζαζ κι της Βρεταννικής σκηνής. Ο Γιώργος Κοντραφούρης κι ο Dave Stapleton, έρχονται στην Θεσσαλονίκη, με τις πιο γενναιόδωρες προθέσεις. Αφού τους χειροκροτήσουμε χωριστά- τον καθένα με την μπάντα του- θα έχουμε, στη συνέχεια, την πολυτέλεια να τους απολαύσουμε μαζί στη σκηνή, σ’ ένα jam session, που θα αφήσει εποχή.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης θα παραδώσει masterclass στις 16 ΟΚΤ στο Μπενσουσάν Χαν, με θέμα: «H αντίληψηκαι κατανόηση της αρμονίας στο πιάνο μέσω της οπτικής». Είσοδος Ελεύθερη.

Χώρος: Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ, πρώην κιν/φος Παλλάς
Εισιτήρια: 12€, 10€ (Κάρτα Δημητρίων / Φοιτητικό), 5€ (Κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) 
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 10:00 έως 15:00 και Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00, Τηλέφωνο: 2310 236990












No comments:

Post a Comment