Wednesday, November 13, 2013

Jazzin Athens goes Nik Bärtsch's Ronin Live


Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μοναδική συναυλία  του Nik Bärtsch's Ronin θα έχουν τα  μέλη του Jazzin Athens!
Με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση εξασφαλίσαμε τη διάθεση  εισιτηρίων. σε ειδική τιμή.Τα δυο εισιτήρια στη τιμή του ενός!!

Για να κάνετε κράτηση αρκεί:

Α> Να έχετε κάνει ή να κάνετε like στη σελίδα  του Jazzin Athens
Β> Να έχετε κάνει ή να κάνετε like στη σελίδα  της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών
Γ> Να αποστείλετε ένα email στη διεύθυνση jazzinathens@gmail.com με θέμα  Συναυλία «Nik Bärtsch's Ronin». Θα σας παρακαλέσουμε να μη παραβλέψετε να μας αποστείλετε το ονοματεπώνυμο σας καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Δ> Να προλάβετε!! Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Nik Bärtsch's Ronin
Zεν και φανκ, αβανγκάρντ και ιαπωνικές παραδόσεις σε μια μαγική συναυλία. Ο Ρονίν είναι ο ελεύθερος και ανένταχτος σαμουράι. Καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματος από τον πιανίστα και συνθέτη Νικ Μπερτς για το σχήμα του. Έχοντας ζήσει στην Ιαπωνία και ολοκληρώσει σπουδές φιλοσοφίας, γλωσσολογίας και μουσικολογίας, ίδρυσε το κουαρτέτο Ronin το 2001 μαζί με τον ντράμερ Kaspar Rast.

Συνδυάζοντας «τους συμβατικούς ήχους των κλαμπ… με επιρροές από Cage, Feldman, Reich, Satie…». η μουσική των Ronin πέρα από τη γενική ζεν-φανκ αίσθηση, περιλαμβάνει στοιχεία μινιμαλιστικά, αβανγκάρντ και τζαζ. Παρά το μεγάλο εύρος των αναφορών, το σχήμα διαθέτει ιδιαίτερο, ισχυρό και αναγνωρίσιμο ύφος. Σήμερα, μετά από τετρακόσιες ζωντανές εμφανίσεις, έχουν εξελίξει στον υπερθετικό βαθμό ένα υλικό αυτοσχεδιασμών και γραμμένων συνθέσεων, διαμορφώνοντας ένα νέο είδος, μία νέα αισθητική σε όλα τα επίπεδα.

Μουσικός αιφνιδιασμός με το πιάνο σαν «κρουστό με 10 μπαγκέτες, μία σε κάθε δάχτυλο».

Παράλληλη δράση: Την ίδια μέρα (12:00-14:00), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργαστήριο με τον Νικ Μπερτς.


No comments:

Post a Comment